13 september 2023

”Vi har blivit oberoende av andra” 

ETF i Frankrike designar, bygger och underhåller världens järnvägsnät. Sedan de skaffade OilQuick är grävmaskinisterna inte längre beroende av andra, utan kan göra jobben på egen hand – med en och samma maskin.

– OilQuick har gjort vårt arbete mycket mer flexibelt. Vi behöver ingen annan. Vi kan arbeta ensamma med endast en maskin, säger Youssef Ferhaoui, som arbetar som grävmaskinist på ETF.

Han tycker att arbetet blivit mycket enklare sedan de började använda OilQuicks fullautomatiska snabbkopplingssystem.

– Vi behöver inte längre koppla slangar. Vi behöver inte ens kliva ur hytten. Allt görs automatiskt. Vi trycker bara på en knapp, så sker kopplingen. Det som är bra med OilQuick är också att vi har samma styrsystem för att styra tiltrotatorn, berättar han.

Eftersom grävmaskinisterna inte behöver koppla om slangarna manuellt blir det heller inget oljespill på betongen. 
– Det förhindrar oljefläckar som annars blir kvar för alltid på betongen och gör även att vi undviker miljöföroreningar, säger han.

För de som arbetar med järnväg är säkerheten en viktig aspekt, vilken enligt Youssef Ferhaoui också blivit bättre sedan de börjat använda OilQuicks kopplingssystem.

– I och med att vi inte behöver lämna hytten för att byta redskap kan vi också undvika olyckor, som annars kan ske inom järnvägsbranschen.

Se vårt sortiment av OQTR-E tiltrotatorer här
Se vårt järnvägsfäste OQ RAIL här