17 januar 2022

Jim och hans Liebherr 930

Jim Duvander från Lerbergs Entreprenad i Göteborg är mycket nöjd med sin nya maskin och sin OilQuick OQTR-E33 tiltrotator. Detta är vad han har att säga.

Här är min Liebherr 930.

Du får inte på mer på den, den är utrustad till max, helt enligt mina egna val. Den har allt du kan önska dig – berglänk, de största plattorna, alla skopor och utrustning du vill ha och framförallt är den utrustad med OilQuick.

Säkerheten är en av anledningarna till att välja OilQuick och jag tycker att de ligger i framkant när det kommer till säkerhetstänk. Jag behöver inte oroa mig för att tappa redskap. Ingen annan behöver oroa sig för det utrustning kan tappas. Och jag behöver inte klättra ut ur maskinen för att byta redskap. Det görs på ett ögonblick, bekvämt och säkert inifrån hytten.

Jag har OilQuick OQ80, fullstyckat med kopplingar. Den har två en-tums hammare / sax hydraulik och två halv-tums slänt hydraulik och jag har en extra tre kvarts tum retur till tanken och centralsmörjning. Den har också två tiopoliga elkontakter till styrningen av tiltrotatorn samt rotorsensor, tiltsensor med mera, vad du än vill.

Den största fördelen jag ser med OilQuick, är att genom att helt enkelt trycka på en knapp ställer jag av tiltrotatorn och jobbar vidare med endast hammaren eller tiltskopan. Jag kan byta till en hydraulisk täckbom eller vilket redskap som helst. Jag behöver aldrig lämna hytten och jag väljer själv att ha tiltrotatorn kopplad eller inte.

För er som ska byta maskin och redskap, välj Liebherr och OilQuick. Ni kommer inte bli besvikna. Och jag tror att den här utrustningen kommer att hålla dubbelt så länge som andra märken.

En maskin utan OilQuick – den är inte komplett!